Gamla projekt

 

Genom åren har jag fått möjlighet att träffa och spela med många fantastiska människor. Kontakten med flera av dem har lett till olika sammansättningar av band och projekt som har betytt mycket för mig. Flera av dessa projekt har det inte funnits tid till att hålla igång men jag hoppas att det kommer att finnas möjlighet att ta upp dem snart igen. Här är ett par av dem som ligger mig varmt om hjärtat.


Rickard och Juvelerna

 
 

Beskrivning:

Ett band som spelar originalkompositioner som är skrivna av Rickard Nilsson. Rickard och Juvelerna har sina rötter i indiepop-/rock och är signade på skivbolaget "A Westside Fabrication". Det finns ett par album och flera singlar på spotify. Det senaste albumet "är det så när någon dör" släpptes i slutet på mars 2016.

Gå in på skivbolagets hemsida för mer information och presskit.

Länk här!

(utdrag från skivbolagets hemsida)

"Our mission became music that had something real to tell you, real and important. Melodies designed to carry the salty winds from the shores of the great Island of Orust all the way to the dirty streets of Gothenburg, and back again.

Then the band just flew.

Played on Clubs, wrote songs.

Told that special story about that dream of the best life.

The hunt for happiness and the love for faithful friends."


Bandet består av:

Rickard Nilsson - sång, munspel
Patrik Tammelin - elgitarr
Robin Svensson - piano
Jonatan Altvall - saxofon
Robin Fransson - bas
Marcus Larsson - trummor

 
 
 

Patrik Tammelin 4

 

Beskrivning:

Patrik Tammelin 4 är en jazzkvartett vars medlemmar har studerat på improvisationsinriktningar på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Då alla medlemmar bidrar med egna kompositioner har kvartetten ett eget och mångfacetterat sound genom var och ens unika förhållande till musiken. Kompositionerna som är smakfullt och noga arrangerade har även stort utrymme för improvisation.

 

Bandet består av:

Patrik Tammelin - elgitarr
Henrik Magnusson - piano
Erik Oskarsson - bas
Anton Davidsson - trummor


Linda Skogholm Band

 
 
 

Beskrivning:

Ett band som spelar musik komponerad av Linda Skogholm. Svängig och stämningsfull pop med inslag av folkton och svenska texter som berör och ger hopp. Bandets har hörts i live i radio vid ett flertal tillfällen och spelar på olika festivaler, på evenemang och i kyrkor runt om i landet.

Hösten 2014 släpptes bandet sitt första album som heter "Dina vackra färger" och hade release-spelning på Stora Teatern i Göteborg.

 
 
 
 

Bandet består av:

Linda Skogholm - sång, nyckelharpa
Roger Persson - banjo
Kristin Freidlitz - fiol
Patrik Tammelin - gitarr
Jonathan Albrektson - piano
Anders Janfalk - bas
Anton Davidsson - slagverk


 

Pale Blue Trio

 

Beskrivning:

En dynamisk och lekfull trio som spelar egenkomponerad jazz med en strävare känsla. Trion har utvecklat ett eget sound genom att utforska och utnyttja det utrymme som den lilla sättningen ger.

 

Bandet består av:

Patrik Tammelin - elgitarr
Erik Wood - elbas
Roger Persson - trummor

 

Calm Tree

 

Bandet består av:

Marie Nilsson - sång, munspel
Patrik Tammelin - akustisk gitarr
Kerstin Karlsson - sång
Roger Persson - cajon

Beskrivning:

Ett akustiskt svängigt band som tolkar och spelar låtar av bl.a. Sofia Karlsson och Alison Krauss blandat med eget material. En ensemble som är nära publiken och utstrålar mycket värme.

 

Kerstin och Patrik

 
 
 

Bandet består av:

Kerstin Karlsson - sång
Patrik Tammelin - akustisk gitarr

Beskrivning:

En kompetent duo som spelar allt ifrån visor och pop till jazz och akustisk rock. Vi har bland annat tagit fram en fin repertoar för kyrkor som har visat sig vara mycket uppskattad där vi tolkar kristna visor och lovsånger.

Vi spelar i de flesta sammanhang och är en smidig och flexibel duo som är lätt att arbeta med.