Gamla projekt

 

Genom åren har jag fått möjlighet att träffa och spela med många fantastiska människor. Kontakten med flera av dem har lett till olika sammansättningar av band och projekt som har betytt mycket för mig. Flera av dessa projekt har det inte funnits tid till att hålla igång men jag hoppas att det kommer att finnas möjlighet att ta upp dem snart igen. Här är ett par av dem som ligger mig varmt om hjärtat.


Patrik Tammelin 4

 

Beskrivning:

Patrik Tammelin 4 är en jazzkvartett vars medlemmar har studerat på improvisationsinriktningar på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Då alla medlemmar bidrar med egna kompositioner har kvartetten ett eget och mångfacetterat sound genom var och ens unika förhållande till musiken. Kompositionerna som är smakfullt och noga arrangerade har även stort utrymme för improvisation.

 

Bandet består av:

Patrik Tammelin - elgitarr
Henrik Magnusson - piano
Erik Oskarsson - bas
Anton Davidsson - trummor


Pale Blue Trio

 

Beskrivning:

En dynamisk och lekfull trio som spelar egenkomponerad jazz med en strävare känsla. Trion har utvecklat ett eget sound genom att utforska och utnyttja det utrymme som den lilla sättningen ger.

 

Bandet består av:

Patrik Tammelin - elgitarr
Erik Wood - elbas
Roger Persson - trummor

 

Calm Tree

 

Bandet består av:

Marie Nilsson - sång, munspel
Patrik Tammelin - akustisk gitarr
Kerstin Karlsson - sång
Roger Persson - cajon

Beskrivning:

Ett akustiskt svängigt band som tolkar och spelar låtar av bl.a. Sofia Karlsson och Alison Krauss blandat med eget material. En ensemble som är nära publiken och utstrålar mycket värme.

 

Kerstin och Patrik

 
 
 

Bandet består av:

Kerstin Karlsson - sång
Patrik Tammelin - akustisk gitarr

Beskrivning:

En kompetent duo som spelar allt ifrån visor och pop till jazz och akustisk rock. Vi har bland annat tagit fram en fin repertoar för kyrkor som har visat sig vara mycket uppskattad där vi tolkar kristna visor och lovsånger.

Vi spelar i de flesta sammanhang och är en smidig och flexibel duo som är lätt att arbeta med.